Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, beyin kanseri tedavisi için umut vadeden yeni bir araştırmanın klinik denemelerine başlayacaklarını duyurdu. Çalışma, özellikle tedaviye dirençli kanser türleri üzerinde odaklanarak, bu alanda yeni bir çığır açmayı hedefliyor. Sancar ve ekibi tarafından geliştirilen bu yöntem, iki yıl boyunca insanlarda test edilecek ve hastalığın ilerleyişini durdurma potansiyeline sahip yenilikçi bir tedavi yaklaşımı olarak dikkat çekiyor.
Beyin kanseri, tedavisi zor olan ve yüksek ölüm oranına sahip bir hastalık olarak biliniyor. Sancar, kanser hücrelerinin nasıl onarıldığı ve bu sürecin nasıl durdurulabileceği konusunda daha önce yaptığı araştırmalarla tıp dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Bu yeni çalışmada ise özellikle beyin kanserine odaklanarak, kanser hücrelerinin çoğalmasını durduracak moleküler seviyede yenilikçi bir tedavi yöntemi geliştirildi.
Klinik denemeler iki yıl sürecek ve bu süreçte kanserli hastalar tedaviye dahil edilecek. Sancar’ın ekibi, kanser hücrelerinin DNA onarım mekanizmalarını hedef alan tedavi yöntemleri üzerine çalışıyor. İlk aşamada umut verici sonuçlar elde edilen bu tedavinin, beyin kanseri ile mücadelede devrim niteliğinde olabileceği belirtiliyor. Klinik denemelerden elde edilecek sonuçlar, tedavinin geniş kitlelerde uygulanabilmesi için kritik bir aşama olarak görülüyor.
Sancar, “Kanserin en zorlu formlarından biri olan beyin kanserine karşı mücadelede önemli bir adım attık. Bu çalışmanın, kanser tedavisinde yeni kapılar açacağına inanıyoruz” diyerek umut verici açıklamalarda bulundu.
Haberler, son dakika haberleri, yerel ve dünyadan en güncel gelişmeler, magazin, ekonomi, spor, gündem ve tüm gazete haberleri.
İletişim Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi